Балансиран подход в отглеждането на децата в семейство на дете с увреждане

admin
Site Admin

Мнениеот admin » ср дек 02, 2015 6:09 pm

tanya

Re: Балансиран подход в отглеждането на децата в семейство на дете с увреждане

Мнениеот tanya » вт мар 08, 2016 2:33 pm

Чудесна инициатива!
Къде мога да получа информация за мястото и времето по което се провеждат срещите? Необходимо ли е предварително записване и може ли да присъстват и децата ако няма на кой да бъдат оставени? Предварително благодаря.

Анита Кънчева

Мнениеот Анита Кънчева » чет мар 10, 2016 12:47 am

Здравей, tanya,
Виждам, че си информирана. Това е чудесно! Имайте малко търпение! В момента дообмисляме последни детайли и организационни подробности и мисля, че до края на месеца ще можем да обявим нашите предложения за провеждане на срещи на групите за взаимопомощ. Ще публикуваме подробна информация и в сайта и тук във форума и във Фейсбук страницата на Фондация "Деца с проблеми в развитието". Целта на тези срещи е семействата да имат едно защитено пространство, в което спокойно да споделят и да изразят себе си, както и да черпят идеи от чуждия опит. Като се има предвид колко емоционално и вдъхновяващо мина обучението по проекта, смятам, че групите определено ще имат успех.

nandy

Мнениеот nandy » чет мар 10, 2016 10:10 am

Здравейте!
С нетърпение очаквам информация за началото на срещите на групите за взаимопомощ!!

Lolly

Мнениеот Lolly » чет мар 10, 2016 1:43 pm

Здравейте,
Аз съм майка на дете с увреждане и със съпруга ми работим за второ.
Страхувам се, че може бъдещото ми дете да страда от това, че има сестричка със заболяване.
Моите въпроси са:
Какви са най-често допусканите грешки във възпитанието на здравото дете, какво да избягвам като поведение от моя страна?
Как да подходя към това дете? Как да му обясня състоянието на сестричката му? Как да го предпазя от деструктивно поведение?
Как най-добре да балансирам в отглеждането на двете си деца?
Благодаря.

Ива Кънева

Мнениеот Ива Кънева » чет мар 10, 2016 10:35 pm

Поздравления за това което правите!!!
Аз съм майка на две деца ,от които първото е с увреждания.Малката е на година и три месеца,а аз вече се страхувам дали съм й обръщала достатъчно внимание и дали ще мога да балансирам между двамата.Ще ми е много приятно и изключително полезно да обменяме опит.

nelly_presolska

Мнениеот nelly_presolska » пет мар 11, 2016 10:57 am

Мойте адмираций към страхотната Ви инициатива!

Inna

Мнениеот Inna » пет мар 11, 2016 11:47 am

Здравейте,
Поздравления за инициативата! Обикновено в семейства, в които има дете със специални нужди, фокусът на родителите е върху това дете, а здравото остава на заден план. Разбира се, това не е преднамерено и доста често не си даваме сметка през какви трудности минава здравото дете. Хубаво е, че вече има място, където да обменяме опит. Има много чуждестранни организации и сайтове за взаимопомощ. Този например : https://www.siblingsupport.org/ е много полезен и предлага литература, интерактивна платформа, онлайн срещи със специалисти и тн. Може да си направим такава тема, в която да постваме интересни публикации и полезни сайтове :)

nikol

Мнениеот nikol » пет мар 11, 2016 12:01 pm

Здравейте,

Поздравявам ви страхотната инициатива ! За съжаление в България броят на деца с увреждания е доста голям и за калпак държата не преприема нищо за да спомогне родителите в отглеждането на техните деца ! От все сърце ви пожелавам вашата кауза да постигне много по-добри резултати !

Върни се в “Форум”